top of page

Ako na čisté exteriérové žalúzie-Prinášame tipy a triky

Updated: May 24, 2019

Vonkajšie žalúzie sú síce odolné, ale nánosy prachu a nečistôt na nich môže neblaho pôsobiť na okolie a na samotné žalúzie. Denno-denne útočia nečistoty šíriace sa vzduchom – peľ, prach a nečistoty spôsobené hmyzom či vtáctvom.
Aby boli žalúzie vždy krásne a čisté, mali by ste ich čistiť minimálne dvakrát do roka. Lenže ako efektívne vyčistiť vonkajšie žalúzie? Poradíme Vám.

V prvom kroku sklopte žalúzie do zvislej polohy. Takto nastavené žalúzie navlhčite vodou. Následne očistite ich jemne hubkou alebo inou jemnou handričkou namočenou do mydlovej vody alebo jari. Handrička alebo hubka by nemali byť vyrobené z hrubého materiálu, aby ste lamely na žalúziách nepoškodili. Na záver takto jemne ošetrené lamely umyte čistou vodou.
V prípade zanedbania čistenia v predchádzajúcom období alebo väčšej nečistoty opakujte tento spôsob dvakrát po sebe.


Okrem handier bežne ľudia používajú aj klasickú záhradnú hadicu. Pri používaní hadici dávajte pozor, aby prúd vody nebol príliš silný. Mohol by poškodiť lamelu. Pokiaľ ide o chémiu, nepoužívajte príliš agresívne chemikálie, mohli by tak isto poškodiť povrchovú úpravu lamiel. Hoci sú lamely vyrobené kvalitnou technológiou, pri použití rôznych agresívnych chemikálii – riedidiel, pieskov a pod. mohlo by dôjsť k ich poškodeniu.

Komu sa ale daná činnosť nechce robiť,nechajte to na nás Firma UpratovanienaMieru,s.r.o. Vám vyčistí dôkladne aj exteriérové žalúzie tak aj okno a okenné rámy

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page